Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Zsuzsanna ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.413 RON
   1 HUF = 0.0143 RON
   1 EUR = 4.780 RON

  Látogatók száma: 480516

  Keresés a honlapon:
  

Hrek, esemnyek

Szpvzrt Egyeslet plyazatai 2019
(2019-09-17)

Az szi betakarítás gyerekszemmel Szépvíz községben címmel meghirdetett rajzverseny lebonyolítására 2019. október 7.-én, 11 órától kerül sor a szépvízi Nyír József Általános Iskolában. Az esemény eltt a feladatokat egy megbeszélés keretén belül egyeztetjük. Segítségünkre lesznek az iskola pedagógusai, község ifjúsági szervezetei, és egy meghívott szakért, aki röviden, de a gyerekek képzelerejét megragadva elmeséli a bio zöldség- és gyümölcstermesztés célját, kiemelt jelentségét. Mivel Szépvíz a Nád dlben termelt káposztáról híres, említése, megismertetése is fontos szerepet kap a figyelemfelkelt eladás során. Ezt követen a résztvev gyerekek feladata, hogy lerajzolják mindazt, amit megértettek, ami az szemszögükbl az szi betakarítás jellemzje, ezáltal kifejezhetik, hogyan zajlik mindez gyerekszemmel, k hogyan kapcsolódnak be, vesznek részt a községben zajló munkálatokban. A programot a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett ifjúsági programokra leadott és pozitívan elbírált pályázatunk segítségével szeretnénk megvalósítani.

Szépvíz Község Önkéntes Tzoltóalakulata eszköztárának fejlesztése nev projekt keretén belül vásárolt felszerelések és eszközök a Szépvízi Tzoltószertárban kerülnek átadásra az önkéntes tzoltóknak 2019. októberében. Célunk, hogy a felszerelések bvítése által a tzoltócsapat minél hatékonyabban végezhesse munkáját, és hogy segítségére legyenek a lakosságnak. Szeretnénk ösztönözni a fiatal generációt az önkéntesség vállalására az élet minden területén.  A felszereléseket Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett önkéntes tzoltó egyesületek támogatási programja segítségével vásároljuk meg.

Idén 12. alkalommal kerül megrendezésre szépvízi Káposztavágás és -vásár a település – Szépvíz, Borzsova és Csík­­szentmiklós – káposztaföldjeként ismert Nád-dlben. A rendezvény október 12-én, szombaton reggel nyolc órakor kezddik a községbeli és vendégtelepülésekrl érkez hagyományrzk felvonulásával, akiket a fúvósok kísérnek majd. A káposztaszüret már a kora reggeli órákban megkezddik a dlben, ahova várják azokat is, akik vásárolnának a frissen vágott zöldségbl. A káposzta eladása mellett termékvásárra is sor kerül, ahol helyi és környékbeli termelk kínálják majd portékáikat. Természetesen idén sem maradhat el a káposztás ételek fzversenye sem. Szépvízen a nádi káposztavágás az egész község ünnepe, amivel tulajdonképpen az évi mezgazdasági munkák végét is jelzik.

A program megvalósulását támogatja Hargita Megye Tanácsa, illetve a Magyar Kormány – Bethlen Gábor Alap.

 

 

 

 

design: btz 2009