Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Edina ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.436 RON
   1 HUF = 0.0142 RON
   1 EUR = 4.808 RON

  Látogatók száma: 482133

  Keresés a honlapon:
  

Hrek, esemnyek

Sikeresen lezajlott a Szpvzrt Egyeslet termszetvdelmi projektje
(2012-10-09)

Az idei év május és szeptember közötti idszakban a Szépvízért Egyesület a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia Zöld övezetek elnevezés programjának keretében egy tematikus, természetvédelmi és kulturális túraútvonal (tanösvény) kialakításán dolgozott. A 8,5 km hosszúságú, 10 információs táblával ellátott tanösvény célja a község természeti és kulturális értékeinek bemutatása. Az útvonal a község központjából Alsó- és Felscibrét érintve Nagy Pájszóra vezet, onnan a Szent-László emlékhelyig, majd Pogányhavas tetejérl Fügés-tetre látogathatnak el az érdekldk. Az információs táblákat a Réti Csík Természetvédelmi Egyesület tagjai, Demeter László és Péter Gabriella készítette.

A program keretében két vetélkedre is sor került: tavasszal egy tájékozódási versenyen próbálhatták ki képességüket a “Nyír József ”iskoladiákjai. A szeptember 26-án megrendezett versenyen inkább elméleti tudásukat mérték össze a gyerekek. A vetélkedk nyertesei könyvekkel, madaras játékkártyákkal, iránytkkel és értékes távcsövekkel térhettek haza.

A program keretében helyi értéket “reklámozó” pólók is készültek, amelyen a Szent László tárnics látható a “Szépvíz - Szent László földje”felirattal. Ezek nagy része az iskolások között lesz szétosztva.

A “Források a hegyen-völgyön” tanösvény idáig az egyetlen ilyen jelleg természet ismereti és kulturális túraútvonal a környéken.

design: btz 2009