Főoldal
Szépvíz község
Egyház, kultúra és tudomány
Oktatás
Önkormányzat
Ifjúság
Szépvíz Község Önkéntes Tűzoltósága
Ügyintézés
Gazdaság
Turizmus, szabadidő, táborozás
Probleme de interes public care urmează să fie dezbătute de autoritățile administrației publice l
Hírek, események
Nádi Suttogó
Szépvíz Rádió
Fotóalbum
Válogatott bibliográfia
Rólunk írták

HU | RO


 Ma Zsuzsanna, Tibor ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.803 RON
   1 HUF = 0.0123 RON
   1 EUR = 4.913 RON

  Látogatók száma: 787745

  Keresés a honlapon:
  

Hírek, események

Sikeresen lezajlott a Szépvízért Egyesület természetvédelmi projektje
(2012-10-09)

Az idei év május és szeptember közötti idõszakban a Szépvízért Egyesület a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia Zöld övezetek elnevezésû programjának keretében egy tematikus, természetvédelmi és kulturális túraútvonal (tanösvény) kialakításán dolgozott. A 8,5 km hosszúságú, 10 információs táblával ellátott tanösvény célja a község természeti és kulturális értékeinek bemutatása. Az útvonal a község központjából Alsó- és Felsõcibrét érintve Nagy Pájszóra vezet, onnan a Szent-László emlékhelyig, majd Pogányhavas tetejérõl Fügés-tetõre látogathatnak el az érdeklõdõk. Az információs táblákat a Réti Csík Természetvédelmi Egyesület tagjai, Demeter László és Péter Gabriella készítette.

A program keretében két vetélkedõre is sor került: tavasszal egy tájékozódási versenyen próbálhatták ki képességüket a “Nyírõ József ”iskoladiákjai. A szeptember 26-án megrendezett versenyen inkább elméleti tudásukat mérték össze a gyerekek. A vetélkedõk nyertesei könyvekkel, madaras játékkártyákkal, iránytûkkel és értékes távcsövekkel térhettek haza.

A program keretében helyi értéket “reklámozó” pólók is készültek, amelyen a Szent László tárnics látható a “Szépvíz - Szent László földje”felirattal. Ezek nagy része az iskolások között lesz szétosztva.

A “Források a hegyen-völgyön” tanösvény idáig az egyetlen ilyen jellegû természet ismereti és kulturális túraútvonal a környéken.