Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Zsuzsanna ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.413 RON
   1 HUF = 0.0143 RON
   1 EUR = 4.780 RON

  Látogatók száma: 480512

  Keresés a honlapon:
  

Rlunk rtk

Ifjsgi kalkatbor Szpvzen
(2016-08-16)

Ifjúsági kalákatábor Szépvízen

Az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége és a Magyar-Erdélyi Magyarörmény  Egyesület (Budapest) ifjúsági kalákatábort szervez augusztus 17-24. között Szépvízen.

Tavaly a tábor felújításánál segédkeztek a tábor résztvevi

Az elmúlt két évben hasonló táborok keretében a részt vev fiatalok a templom felújításában segítettek. A memlék együttes feljavításának  következ állomása a templom körüli XVII. századi és az új temet sírköveinek dokumentálása, állagmegrzésük, a rajtuk található adatok digitális feldolgozása és közzététele, majd egy digitális térkép elkészítése.

A kalákatáborban tizennyolc, 17-23 év közötti örmény származású magyar fiatal lesz jelen. Délelttönként a temetben szakirányítás alatt feltérképezik, digitalizálják a sírokon található adatokat, elkészítik a temetk digitális térképét, kitisztítják a temetkertet és  feljavítják a sírfeliratokat. Délutánonként helytörténeti, magyarörmény identitásersít és ifjúsági foglalkozásokon vesznek részt.

Az adatok közzététele segíti a helytörténeti kutatásokat és a helyi turizmust. A projekt kiemelked fontosságú, mert a Kárpát-medencében egyedül csak Szépvízen található kaukázusi örmény temetkezési és sírkállítási forma. A tábor fvédnöke  Turgyán Tamás, örmény nemzetiségi szószóló, az Országgylés tagja.

Forrás: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/ifjusagi-kalakatabor-szepvizen

design: btz 2009