Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Zsuzsanna ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.413 RON
   1 HUF = 0.0143 RON
   1 EUR = 4.780 RON

  Látogatók száma: 480503

  Keresés a honlapon:
  

Rlunk rtk

Motorosnak lenni letforma
(2012-10-08)

„Dübörögtek a lóerk”, amikor péntek délután a több száz motoros körbejárta Csíkszeredát, hogy majd a csíkszépvízi strandnál táborozzanak le a hétvégére, ahol harmadik alkalommal szervezett motoros találkozót a csíkszeredai Rebel Wolves motorosklub

Krossz-, gyorsasági, túra- és egyedi építés motorok csillogtak a napfényben a szépvízi strand területén az elmúlt hétvégén. Folyt a sör, szólt a rockzene, régi ismersök üdvözölték egymást. Pénteken és szombaton a debüt-zenekarok után a Monyo Project és a Role zenéjére bulizhattak a résztvevk. „Ilyen helyeken összegyl a társaság, egyet sörözünk, elbeszélgetünk, jó buli. Eljöttek a székelyföldi motorosklubok tagjai, magyarországi barát-motorosklubok és országon belül innen-onnan. Jövre készülünk egy nagyobb rendezvény megszervezésére. Jelenleg öt székelyföldi motorosklub van, és szeretnénk, ha létrejönne egy szövetség, egy székely motoros összefogás. Azt tervezzük, hogy akkor közösen szervezünk egy nagy találkozót. A külföldi vendégeinknek is egyszerbb lenne, mert akkor nem öt kisebb találkozó közül kellene kiválasszák, hogy melyikre mennek el, hanem azon az egyen többen meg tudnak jelenni, teljes létszámmal részt tudnának venni a klubok” – fejtette ki Ferencz Lajos, a Rebel Wolves MC motorosklub vezetje.

A találkozón a legkisebb motorosjelölteket a Szépvíz községbeli Nk Klubja játszósarokkal, gyerekfoglalkozásokkal és szombat délután arcfestéssel várta. 

Szombaton a vállalkozóbb kedv felnttek sörivó, sörösládarakó, illetve úszóversenyen vehettek részt, de volt motorszépségverseny is. „Egy németországi vendégünk motorját díjaztuk, voltak szép motorok azon kívül, de ezen minimális volt a gyári alkatrész. Egy saját készítés, átalakított, egy teljesen átépített motor, ami ezúttal díjat érdemelt” – magyarázta Ferencz. A csíkszeredai motorosklub, a Lázadó Farkasok négy éve alakult, azóta lett egy klubházuk, ahol összegylnek hetente, és természetesen a jelenlegi tizenkét klubtag, ha teheti, eljár országon belüli és kívüli motoros-rendezvényekre.  

„A legelején csak álmodoztunk az ilyen motorokról, amik most vannak. Ki mivel tudott, öreg, kétütem, kicsi köbcentis akármikkel csattogtattunk, de mégis eljutottunk Kolozsvárig is motorostalálkozókra. Az is nagyon szép volt, st talán érdekesebb volt az egész. Egy mai motorra felülök, és elmegyek gond nélkül Párizsig. Akkor csak addig mertünk elmenni, amíg láttuk a templom tornyát” – emlékezett vissza a régi idkre kacagva a csíkszeredai motorosklub vezetje, aki maga is több mint tizennyolc éve motorozik. Úgy véli, hogy motorozni, fleg, ha egy motoros egy klub tagja is, egyfajta életforma. „Ezt nem lehet úgy csinálni, hogy van vagy nincs kedvem. Ezt szeretni kell, másképp nem lehet. Egy klubvilágban rengeteg tennivaló, mennivaló van, rengeteg idvel, pénzzel jár. Fleg annak, akinek családja is van, nem egyszer. Ha otthonról a család nem támogat, akár megértéssel, hogy ide kell menni, oda kell menni, akkor nagyon kellemetlen. Mikor felülünk a motorokra, és csapatban elmegyünk valahová, annak megvan a saját varázsa, azt át kell érezni, azt nem lehet megérteni másképp!”

2012. augusztus 19.

Forrás: http://www.szekelyhon.ro/magazin/motorosnak-lenni-eletforma

design: btz 2009