Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Zsuzsanna ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.413 RON
   1 HUF = 0.0143 RON
   1 EUR = 4.780 RON

  Látogatók száma: 480500

  Keresés a honlapon:
  

Rlunk rtk

Feljtsra vr a szpvzi iskola
(2012-10-08)

A mintegy négy évvel ezeltt lezajlott bels átépítés után immár a küls felújítás is idszervé vált a szépvízi Nyír József Általános Iskola épületénél. A tanintézmény azonban továbbra is jelents összeggel tartozik a korábbi kiviteleznek, így egyelre nem lehet tudni, mikor és milyen körülmények között kezddhetne el az iskola épületének küls rendbetétele.

Új köntösbe öltöztetnék a szépvízi iskolát. Már csak a pénz hiányzik ehhez.

 

Az épület küls állapota valóban sok kívánnivalót hagy maga után – ismerte el érdekldésünkre Ferencz Tibor. A szépvízi polgármester elmondta, az 1920-as években készült, majd a hetvenes években kibvített ingatlan külseje teljes felújításra szorul. „A folyamatos beázások miatt a legfontosabb a tetszerkezet és a vízelvezet csatornák kicserélése lenne” – magyarázta a községvezet. Ugyanakkor szigetelni is kellene az épületet, hiszen nagy a hveszteség télvíz idején.

„Fleg az utólag épített szárnyban vannak problémák, az a rész sokkal hidegebb, mint a többi” – tudtuk meg a polgármestertl. Elmondása szerint a tanfelügyelségtl, illetve a megyei önkormányzattól is többször kértek támogatást erre a célra, ugyanakkor politikai síkon is voltak egyeztetések. „Számításaink szerint mintegy 400–500 ezer lejre volna szükségünk ahhoz, hogy az iskola épületének küls felújítását el tudjuk végezni” – nyugtázta az elöljáró.

 

„Kéréseket tettünk le, és most várjuk a segítséget. Egyebet nem igazán tehetünk” – fogalmazott megkeresésünkre Kuna Csaba. Az iskola igazgatója kihangsúlyozta, saját forrásból lehetetlenség ilyen volumen munkálatot elvégezni, így az illetékes intézményektl várják a megoldást. Az intézményvezet kifejtette, a helyzetet csak bonyolítja, hogy a 2007c2008-ban elvégzett bels munkálatok értékének egy részét továbbra sem tudták kifizetni.

„Akkoriban igencsak nagyméret felújítást végeztek, hiszen kazánház épült, új ftésrendszert kapott az épület, bels illemhelyeket hoztak létre, tantermeket alakítottak át” – részletezte az igazgató. Hozzátette, a beruházás értékébl mintegy 130 ezer lejjel továbbra is tartoznak az akkori kiviteleznek. „Köszönjük az érintett cég türelmét, hiszen megértették helyzetünket, és még négy év után sem tettek komolyabb lépéseket az adósság behajtására” – nyomatékosított Kuna Csaba. Az igazgató úgy vélte, az illet céggel szemben is az lenne a helyes megoldás, hogy ha bármilyen finanszírozást kapna épületfelújításra az iskola, abból elsként az adósságot törlesztenék.

 

2012. október 3.

Forrás: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/felujitasra-var-a-szepvizi-iskola

design: btz 2009