Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Edina ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.436 RON
   1 HUF = 0.0142 RON
   1 EUR = 4.808 RON

  Látogatók száma: 482069

  Keresés a honlapon:
  

Rlunk rtk

Szl a rdi – Szpvzrl
(2012-01-04)

Egy hónappal ezeltt, azaz december 4-én délután hat órakor köszöntötte hallgatóit elször Balázs Zsombor és Páll Zoltán, az online Szépvíz Rádió létrehozói, amelyet ide kattintva lehet hallgatni.

„Már régóta szerettünk volna valamit közösen létrehozni Zsomborral, és így jött az ötlet, hogy indítsunk egy szépvízi rádiót. Ez amatr rádió, mi úgymond amatr rádiósok vagyunk, egyikünknek sem ez a szakmája, de folyamatosan fejldünk. Szabadidnkben csináljuk, nem képzett senki, én gyártottam a spottokat, reklámokat, én is mondom fel, ezt mind hárman oldjuk meg” – osztotta meg velünk Páll Zoltán. A kezdeményezést helyi vállalkozók és a szépvízi önkormányzat karolta fel, ez utóbbi biztosította a székhelyet és a felszerelést is. A Szépvíz Rádiót jelenleg négy szerkeszt mködteti, Balázs Zsombor, Páll Zoltán, Ladó Tünde és Péter József, közülük az els három személy msorvezetként is hallható. Az indulás után egy héttel ugyan technikai okokból pár napig nem mködött a rádió, de a szerkesztk elmondása szerint emiatt nem fogyatkozott meg a hallgatóik száma, st.

„Nem számítottunk ekkora érdekldésre, és azt is látjuk, hogy ez már nem elég, amit eddig nyújtottunk, mert egyre több ember hallgatja a rádiónkat. Éppen azért, hogy tudjunk jobb és színesebb msorokat készíteni, szeretnénk még egy embert bevonni, igaz, egyelre csak keressük. Ahhoz, hogy információkat gyjtsünk mi is a faluban, még szükségünk van emberre” – tájékoztatott Zoltán, aki azért is tartja különlegesnek a Szépvíz Rádiót, mert bár internetes rádió, igyekeznek minél több él msorral elrukkolni.

„Hétfn, szerdán és pénteken van az Esti láz, ezt Zsomborral ketten vezetjük. Ebben közéleti információk, érdekességek hangzanak el. Vasárnap este 6-tól 8-ig van Az igazi régi magyar klasszikusok cím msorunk. Ebben a 70-es, 80-as évek nagy magyar eladóit, együtteseit mutatjuk be Tündével. Azon kívül kedden és csütörtökön az Esti láz keretében a 80-as, 90-es évek zenéit lehet hallgatni, ezt Péter József szerkeszti. Pénteken és szombaton este napjaink zenéi vannak a Sláger bombában az Esti láz után 8-tól 10-ig. Nemsokára pedig esténként szeretnénk a faluról is egy-egy kisebb összeállítást készíteni. Lesz egy rovatunk A falu kérdez, polgármester úr címmel, és abban lehet kérdéseket feltenni a polgármesterünknek, aki válaszol is ezekre. Ugyanakkor hetente hallgatható egy kisebb híradó, beszámoló a faluról. Azon kívül természetesen a nap 24 órájában szól a zene” – mutatta be a msorrácsot Zoltán. Mint mondta, úgy próbálják összeállítani a zenei listát, hogy lehetleg minden generációt megszólítsanak, de úgy vették észre, hogy általában a közép korosztály hallgatja ket. Ugyanakkor nemcsak a szépvíziektl, hanem a környékbeliektl, st Magyarországról is sok pozitív visszajelzést kaptak.

2012. január 3.

Forrás:

http://www.szekelyhon.ro/magazin/szol-a-radio-a-szepvizrol

design: btz 2009