Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Alfrd, Jvorka ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.446 RON
   1 HUF = 0.0142 RON
   1 EUR = 4.803 RON

  Látogatók száma: 481501

  Keresés a honlapon:
  

Rlunk rtk

jra van csapata Borzsovnak
(2011-11-18)

Tizenhét évnyi szünet után újra focicsapata van Csíkborzsovának: a leginkább helyi fiatalokból álló labdarúgók a hatodik ligába neveztek be, az eddig lejátszott két meccsükbl pedig máris két döntetlent értek el.

Labdarúgó-mérkzés Borzsovában. Pirosban a hazai, zöld-fehérben a csíkszentléleki csapat

„Tíz éve mködtetem a Sic-Szépvíz Karate-Do karateklubomat, és úgy gondoltam, a fiatalokat érdekelné, ha a klubon keresztül létrehoznánk egy focicsapatot” – mesélte a hétvégi, ugyancsak újonc Mindszentlélek FC elleni 3–3-mal végzd találkozó után az ötletgazda Szatmáry Domokos Zsolt. A karateklub vezetjének próbálkozása jó kezdeményezésnek bizonyult, mivel tizenhét fiatal gondolta úgy, szívesen rúgná a labdát az új csapatban. „A játékosok nagy része borzsovai, vannak néhányan, akik a szomszédos Csíkszentmiklósról, illetve Csíkszeredából ersítik a Borzsovai Sportklubot. El kell ismernem, nehéz volt a kezdet, mivel kevés volt a pénzünk, ezért is játszunk egyelre Hollandiából vásárolt mezekben” – folytatta Szatmáry. A csapatnak egyébként a piros-fekete a hivatalos színe, ám hamarosan – legalábbis ebben reménykednek – beszerzik saját felszerelésüket is. A borzsovai focisok a legalsó, hatodik ligába iratkoztak be, a lejátszott két meccsükön döntetlent értek el.

„Az els években a tisztességes helytállás a cél, aztán pár év múlva meglátjuk, hogy merre alakul a csapat sorsa. Jelenleg sok olyan játékosunk van, akik most játszanak elször nagy pályán, egyelre hiányzik a meccsrutin” – magyarázta a karateedz.

2011. szeptember 12

Forrás:

http://www.szekelyhon.ro/sport/labdarugas/ujra-van-csapata-borzsovanak

design: btz 2009