Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Edina ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.436 RON
   1 HUF = 0.0142 RON
   1 EUR = 4.808 RON

  Látogatók száma: 482135

  Keresés a honlapon:
  

Rlunk rtk

Jvre marad a szpvzi Templom utca feljtsa
(2011-11-18)

Nem kevesebb mint két éve dédelgetett terve a szépvízi önkormányzatnak, hogy felújítják a község egyik legrégebbi utcáját. A beruházás finanszírozását a vidékfejlesztési alaphoz benyújtott pályázattal biztosították volna, ám a remélt támogatás – minden jel szerint – elmarad.

Pénzforrások hiányában egyelre nem kap új köntöst a Templom utca

Jövre mindenképpen elkezdjük a Templom utca felújítását – fogalmazott határozottan a munkálatok kezdetét firtató kérdésünkre Ferencz Tibor. A polgármester elmondta, a benyújtott pályázattal kapcsolatban ugyan konkrét választ még mindig nem kaptak az illetékesektl, ám bizonyos jelzések arra engednek következtetni, nem kap finanszírozást a projekt. „Nincs választásunk, más források után kell néznünk” – jegyezte meg az elöljáró.

Véleménye szerint a munkálatokat, az utca leromlott állapota miatt, nem lehet túl sokáig halogatni, így jövre, ha saját költségvetésbl is, de elkezdik a rehabilitációját. Csak éppen nem az elképzelt ütemben, hanem szakaszonként, ahogy a rendelkezésre álló források engedik. A községvezet hozzátette, mindezek ellenére továbbra is reménykedik, sikerül valamilyen állami vagy uniós támogatást szerezni a beruházásra.

A felújítás egyébként a fúttól a Gál Imre hídjáig terjed szakaszra vonatkozik. A tervek szerint teljesen újjáépülne az úttest, ezenkívül az esvíz elvezetése is megoldódna, és a járdák kialakítása sem maradna el. Emellett a templomteret is újjávarázsolnák, az erre vonatkozó tervet, akárcsak a Szent László tér esetében, Herczeg Ágnes és Lukács Péter készítette. Két világháborús emlékm létrehozására, zöldövezet és gépkocsiparkoló kiépítésére is sor kerülne ezen a környéken. A beruházás összértéke 2,2 millió lej körül mozog.

2011. szeptember 12.

Forrás:

http://www.szekelyhon.ro/szekelyfold/csikszek/jovore-marad-a-szepvizi-templom-utca-felujitasa

design: btz 2009