Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Bernadett ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.413 RON
   1 HUF = 0.0143 RON
   1 EUR = 4.780 RON

  Látogatók száma: 480475

  Keresés a honlapon:
  

Rlunk rtk

Rovsrsos falutblk Szpvz hatrban
(2011-11-18)

Cserefából készült ízléses, szépen megmunkált falutáblákat állítottak Szépvíz község három településének határába. A kétnyelv táblákon rovásírással is feltüntették a települések magyar megnevezését.

Összesen nyolc, fából készült falutáblát állítottak fel szerdán Szépvíz község településeinek ki- és bejáratainál: Csíkszentmiklóson, Szépvízen hármat-hármat, Borzsovában pedig kettt. Ferencz Tibor polgármester elmondta: a nagy infrastrukturális beruházások nagyjából megvalósultak, így most a kisebb, környezetet szépít dolgokat is tudják rendezni. A terveket Bogos Ern mépítész készítette, a kivitelezést pedig helyi szakemberek végezték el György Sándor asztalosmester vezetésével – tájékoztatott az elöljáró. „Fontosnak tartom, hogy aprópénzért szépítgessük a környezetünket, jeleket hagyva, hogy lakhatóbbá és élhetbbé váljon a hely, ahol élünk, amit be kell laknunk, mert ha nem, akkor más fogja belakni azt” - fogalmazott a polgármester.

A falutáblák a székely nemzeti jelképek mellett tartalmazzák a településneveket magyarul, románul latin bets írással, valamint rovásírással is fel vannak tüntetve a falvak nevei. A polgármester elmondása szerint nem került sokba a beruházás, viszont fontos a környezetünk szépítése, ugyanis a hivatalos táblák – bár kétnyelvek – el vannak hanyagolva, nem mutatnak a legszebben.

2011. augusztus 17

Forrás:

http://www.szekelyhon.ro/hirek/faluszerte/rovasirasos-falutablak-szepviz-hataraban

design: btz 2009