Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Bernadett ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.413 RON
   1 HUF = 0.0143 RON
   1 EUR = 4.780 RON

  Látogatók száma: 480462

  Keresés a honlapon:
  

Rlunk rtk

Sznesebbre sikeredtek az idei Szent Lszl Napok
(2011-07-04)

Szépvízen ezen a hétvégén zajlanak a XII. Szent László Napok, melynek keretében igen változatos programokkal várják a szervezk a település minden lakóját és a helyszínre látogató távolabbról érkez vendégeket.

A Szent László vetélked gyztesei átveszik a Csíki Hírlap különdíját

Focibajnoksággal, fzversennyel, humoros eladással, harcmvészeti bemutatóval, hagyományrz táncbemutatókkal és egyéb számos érdekes programmal fszerezett Szent László Napok megmozgatták a település apraját, nagyját, akik a bolondos idjárás ellenére szép számmal képviseltették magukat a rendezvényeken.

A szombati nap a községházán megrendezett 12. Szent László általános mveltségi vetélkedvel kezddött Bogos Mária tanfelügyel, fszervez jóvoltából. A megmérettetésen hét háromtagú csapat mérte össze tudását. A diákok a szépvízi, a hidegségi, a csíkszentmihályi és felsloki általános iskolák tanulói voltak, akik csapataikat ötletes nevekkel ruházták fel, úgymint: Isten emberei, Sziklahitüek, Oroszlán, Szent László vitézei, Rókaszeg, Pogányhavas és Krónikások.

A háromtagú zsri – Gál Emese, Simon Mónika, Fikó Erzsébet tanárok – pontozása alapján, els helyen a csíkszentmihályi Arany János Általános Iskola Pogányhavas nev csapata végzett. Tagjaik Szgyr Levente, Bakó Katalin és Antal Tihamér – az elismerés mellett személyenként egy fél éves Csíki Hírlap elfizetést nyertek. Felkészít tanáruk, Bogos Tibor Lukács Csaba Diktátorok könyve cím riportkötetét kapta ajándékba a Csíki-medence legismertebb napilapjának jóvoltából.

A hét diákcsapat közül a képzeletbeli dobogó második fokára a szépvízi Nyír József általános Iskola Sziklahitek nev csapata állhatott, harmadik helyen pedig a tatrosforrási Domokos Pál Péter tanintézet Krónikások nev csapata végzett.

Az idei Szent László Napok talán színesebbek voltak, mint máskor – fogalmazott Ferencz Tibor polgármester. Hozzáfzte: három naposra sikeredett, de talán azt is mondhatnám, hogy egy hetes, hisz a múlt vasárnap tartottuk a fogathajtó versenyt, hétfn a Szent László kápolnánál, pénteken pedig a futballpályán is voltak programok. Az emberek már hozzászoktak és igényelik ezeket a rendezvényeket – mondta az elöljáró.

A fzverseny finomságait a jelenlévk között osztották szét

A kaszinókertben a déleltt kezddött fzversenyen öt csapat vett részt. Nem volt meghatározva ki mit fzzön, viszont üstben és legalább tíz személyre kellett elkészíteni. Az elkészült finom étkeket háromtagú zsri, Deák Ildikó, Erss Enik és Fazakas Géza értékelte. Az elbíráló bizottság mindhárom tagja szépvízi és mindannyian csíkszeredai, neves vendéglk elismert szakácsaiként dolgoznak.

A fzverseny dínyertes csapatának a polgármester adta át az oklevelet

A zsri els díjjal a csíkszentmiklósi általános iskola Hagymásbab ügyes kezek módra elkészített bográcsosát jutalmazta. A csapattagok Lakatos Julianna, Ladó Julianna és Erss Judit. Részükre az oklevelet és a három üveg minségi bort a község vezetje adta át. Második helyen két csapat osztozott: a borzsovai Fakalán Bend nev csapat (Erdélyi csorba disznóhússal), valamint Szépvíz tanácsának 3mas fogat nev csapata (Sertéspörkölt borzsovai módra). A képzeletbeli dobogó harmadik helyén is két társaság osztozott: a Cuki család (Báránytokány cuki módra), valamint Csíkszentmiklós Cserebojtos csapata (Palóc leves szentmiklósi módra).

Szombaton az érdekldk megtekinthették a Tanulók Háza Kristó Róbert tanár által vezetett alkotómhelye tagjainak fotókiállítását, a programban szerepel még egyebek mellett Zsók Levente humorista eladása, a Role zenekar koncertje valamint utcabálon is mulathatnak a szórakozni vágyók.

2011. július 2.

Forrás:

http://www.szekelyhon.ro/hirek/faluszerte/szinesebbre-sikeredtek-az-idei-szent-laszlo-napok

design: btz 2009