Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Alfrd, Jvorka ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.446 RON
   1 HUF = 0.0142 RON
   1 EUR = 4.803 RON

  Látogatók száma: 481492

  Keresés a honlapon:
  

Rlunk rtk

Postahivatal nlkl maradt Borzsova
(2010-10-09)

           Futótzként terjedt a hír a Szépvízhez tartozó, több mint 800 lelket számláló faluban, hogy a helyi postásn nyugdíjba vonulásával együtt a Román Posta ügynöksége is bezárja kapuit. Mint kiderült, van ebben némi igazság, azonban nem maradnak teljesen szolgáltatás nélkül a helyiek.

Úgy tudom, tényleg bezárták az ügynökséget, és a delnei postás jár át Borzsovára – vázolta érdekldésünkre a helyzetet az egyik helybéli. Mint mondta, nem a legszerencsésebb megoldás a bezárás, hiszen ha még lenne is más faluból érkez helyettesít, annak bizony eléggé körülményes lesz teljesíteni a nagy távolságokat. „Ekkora falunak csak kéne legyen saját postahivatala” – vélte Demeter Erzsébet, aki abbéli aggodalmát is kifejtette, hogy a továbbiakban miként lehet majd a településen kifizetni a különböz szolgáltatói díjakat. Vagy ha éppen a Román Posta egyéb jelleg termékeit szeretnék igénybe venni, akkor ahhoz más településre kell menni. Megjegyezése szerint ez fleg az idseknek lenne igencsak megterhel.

Biztosítják az alapvet szolgáltatásokat

„Csíkborzsován egy személy dolgozott a Román Posta munkatársaként. Nyugdíjba vonulásával nem hagytak jóvá újabb alkalmazását, így átszervezésre került sor” – fogalmazott Barti Tihamér. A Hargita Megyei Postahivatal igazgatója kihangsúlyozta, az általuk eddig fenntartott ügynökség, illetve a borzsovai postás munkáját ezután is el fogják végezni, csakhogy ez a feladat immár a csíkdelnei postásra hárul. „ ezután is ki fogja vinni a nyugdíjakat, leveleket, de ugyancsak nála ki lehet fizetni mindegyik alapvet szolgáltatást” – tette hozzá az illetékes.

Átszervezések lesznek

Az igazgatótól megtudtuk, országos szint elemzés folyik, melynek célja a Román Posta versenyképességének növelése. Ennek folyamán várhatóan strukturális átalakítások is lesznek, de ez a folyamat csak részben indult be. „Hargita megyében is vannak, illetve lesznek még átszervezések” – említette Barti Tihamér. Kihangsúlyozta, az, hogy milyen mértékben fogja ez érinteni a térséget, arról egyelre nem lehet beszélni, miként arról sem, hogy lesznek-e vagy nem leépítések a megyei postahivatalnál. Az igazgató szerint azt mindenképpen tudni kell, mindezt nem megyei szinten döntik el. „A legfontosabb számunkra az, hogy a megyében él nyugdíjasok idben megkapják a nekik járó nyugdíjat. Ezenkívül ugyancsak fontos mindennem szolgáltatás akadálymentes biztosítása, amire vállalkoztunk” – jegyezte meg az igazgató, aki szerint igyekeznek úgy véghez vinni az átszervezést, hogy a lakosságot egyáltalán, vagy minimálisan érintse hátrányosan.

2010 október 4

Forrás:

http://www.szekelyhon.ro/szekelyfold/csikszek/postahivatal-nelkul-maradt-borzsova

 

design: btz 2009