Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Bernadett ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.413 RON
   1 HUF = 0.0143 RON
   1 EUR = 4.780 RON

  Látogatók száma: 480466

  Keresés a honlapon:
  

Rlunk rtk

Elmaradhat idnrl Cskszpvz egyik legrgebbi utcjnak feljtsa
(2010-06-21)

     Még mindig nem lehet tudni, elkezddhet-e az év folyamán Szépvíz egyik legrégebbi utcájának teljes rehabilitációja. A helyi polgármesteri hivatal a vidékfejlesztési alaphoz benyújtott pályázattal biztosítana forrást a munkálatokhoz, ám az ezzel kapcsolatos eredményhirdetést hónapok óta halasztgatják az illetékesek. Legutóbb május végére ígérték az értékelések nyilvánosságra hozatalát – tudtuk meg Ferencz Tibor polgármestertl.

„Állítólag ott vagyunk a határzónában” – fogalmazott a pályázat esélyeivel kapcsolatban a községvezet, rögtön hozzátéve, ez csak bizonyos híresztelések szintjén hangzott el, a konkrét eredmények még nem ismertek. Elmondása szerint ha netán lemaradnának a támogatásról, mindenképp más források után fognak nézni, ám ebben az esetben idén már nem tudják elkezdeni a munkálatokat. „Ez a beruházás prioritást élvez nálunk, így akárhogy döntenek a pályázatunkról, nekünk valamit lépni kell” – jegyezte meg Ferencz Tibor. Kifejtette, a helyi költségvetésbl, a megyei tanácstól illetve más pályázati lehetségek felkutatásával is próbálnak forrásokhoz jutni szükség esetén.

A felújítás egyébként a fúttól a Gál Imre hídjáig terjed szakaszra vonatkozik. A tervek szerint teljesen újjáépül az úttest, ezenkívül az esvíz elvezetése is megoldódik, és a járdák kialakítása sem marad el. Emellett a templomteret is újjá varázsolják, az erre vonatkozó tervet, akárcsak a Szent László tér esetében, Herczeg Ágnes és Lukács Péter készítette. Két világháborús emlékm létrehozására, zöldövezet és gépkocsi parkoló kiépítésére is lehet számítani ezen a környéken. A beruházás összértéke 2,2 millió lej körül mozog, az önrészt a TVA értéke képezi.

Még mindig nincs kész a borzsovai út

Továbbra sincs befejezve a Borzsovába vezet két kilométeres út rehabilitációja – tájékoztatott Ferencz Tibor. A kormányalapból támogatott munkálatok révén eddig közel egy millió lejt költöttek el. Ebbl az összegbl a kivitelez elkészítette az út alapját, kiépítette a sáncokat, a Csorgók kútjáig le is aszfaltozta azt, ám a további elvégzendkre már nem jutott pénz. Az útszakasz alsó részén be kellene fejezni az árkok kialakítását illetve aszfaltozni is kellene. A hivatal közel 180 ezer lejes adósságot halmozott fel a kivitelez irányába, így a munkálatok beláthatatlan ideig leálltak.

Életre keltik a Szent László legendát

Kedden 17–18 óra között a Szent László téren végeznek közmunkát a szépvízi polgármesteri hivatal vezet testületének tagjai. Fákat, dísznövényeket ültetnek el, egyúttal a szobor mögött található kutat is mködésbe helyezik.

2010. május 17.

Forrás:

http://www.szekelyhon.ro/szekelyfold/csikszek/elmaradhat-idenrol-csikszepviz-egyik-legregebbi-utcajanak-felujitasa

design: btz 2009