Főoldal
Szpvz kzsg
Egyhz, kultra s tudomny
Oktats
nkormnyzat
Ifjsg
Szpvz Kzsg nkntes Tűzoltsga
gyintzs
Gazdasg
Turizmus, szabadidő, tborozs
Sport
Hrek, esemnyek
Ndi Suttog
Szpvz Rdi
Fotalbum
Vlogatott bibliogrfia
Rlunk rtk

HU | RO


 Ma Edina ünnepli névnapját!
 » névmagyarázat

  Valutaárfolyam:
   1 USD = 4.436 RON
   1 HUF = 0.0142 RON
   1 EUR = 4.808 RON

  Látogatók száma: 482089

  Keresés a honlapon:
  

Rlunk rtk

Balladamondk Cskszpvzen
(2010-06-21)

      A szépvízi Nyir József Általános Iskola diákjai és tanárai szervezésében január 27-én hatodik alkalommal tartották meg a környékbeli iskolások balladamondó versenyét. A csíkszentmihályi, csíkszentmiklósi és csíkszépvízi iskola tanulói fként Arany János-balladákkal készültek a megmérettetésre.

Péter Orsolya Szentmiklósról az Ágnes asszonnyal érdemelte ki az els díjat a hetedikesek közül. Ebben a kategóriában második díjat kapott a szentmihályi Horgas Beáta-Katalin a Szcs Mária (A megesett leány) cím balladával, harmadik lett a szentmiklósi Cseke Leila Arany János Szondi két apródjával.

A nyolcadikosok közül a szentmihályi Bakó Katalin a Tollas Erzsi (A halálra táncoltatott leány) cím balladával bizonyult a legjobbnak, második lett szintén ugyanabból az iskolából Kerekes Emese Az elégetett házasságtör címvel. Arany János Zách Klára cím balladájának eladásáért a szépvízi Gál Krisztina a harmadik díjat kapta.

Különös színfoltját jelentette a rendezvénynek a szépvízi Czáka Orsolya által, énekelve eladott A nagy hegyi tolvaj ballada, mellyel a különdíjat érdemelte ki. A legjobbak a helyi közbirtokosság könyvjutalmában részesültek.

Antal Orsolya

2010. január 28.

Forrás:

http://www.szekelyhon.ro/magazin/balladamondok-csikszepvizen

design: btz 2009